onsdag 26. januar 2011

Nora!


Nora: Jeg har andre likeså hellige plikter.
Helmer: Det har du ikke. Hvilke plikter skulle d e t være?
Nora: Pliktene imot meg selv.

I tredje og siste akt av Et dukkehjem tar Nora et oppgjør med seg selv, ekteskapet sitt og det livet hun har levd.  Ingenting er som hun har trodd. Samfunnet hun lever i fremstår som fremmed og uklart, men nå vil hun forandre seg, oppdra seg selv, bli selvstendig.

I 1879 var kvinners frihet, særlig i ekteskapet, svært begrenset. Som gift kvinne var en umyndig, en fikk ikke råde over egne penger - en var prisgitt ektemannens vilje. Slik er det ikke lenger, men likevel fremstår Trøndelag teaters versjon av Et dukkehjem som moderne og relevant for publikum i dag.

Hva er det som utløser Noras gryende forvandling, og hvilke konsekvenser tror dere valget Nora tar kan få?

Hvilke plikter har vi har vi mot oss selv? Hva hindrer oss i å gjøre det vi aller mest har lyst til? Er det mange i dag som tar på seg ulike masker, spiller ulike roller for å tekkes andre?

Skriv en kommentar hvor du reflekterer over disse spørsmålene :)

30 kommentarer:

  1. Det som utløser Noras gryende forvandling er når Torvald finner ut av hennes mørke hemmelighet og reagerer med å tenke på det som vil skje med han istedenfor hva som vil skje med henne. Da går det opp et lys for Nora der hun finner ut at hun har levd bak en maske helt siden de giftet seg, og hun har opptrådt på en slik måte TORVALD vil at hun skal være, og ikke det mennesket hun selv vil være. Konsekvensene Nora får ved å gå fra Torvald vil være at hun ikke får møte barna sine mer, men hun vil forhåpentligvis "finne seg selv" og bli det mennesket hun har lyst til å være.

    Pliktene vi som mennesker har mot oss selv er å være oss selv og være så lykkelige som mulig. Det som kan hindre oss i å gjøre dette kan for eksempel være at vi er forelsket i noen som forventer en annen oppførsel av oss og dette vil gå utover vår måte å være på. Dette kan også bli påvirket av andre folk som forventer av oss å være en annen enn den vi egentlig er. Jeg tror at noen også i dag tar på seg ulike masker for å gjøre andre til lags. Dette gjøres nok blant kvinner mest i kvinneundertrykkede land, men noen menn tar nok også på seg masker for å være den mannen noen forventer de å være.

    SvarSlett
  2. Det jeg tror utløser Noras gryende forvandling er at hun plutselig forstår hvordan hun har levd hele livet sitt, som en dukke. Når Helmer tilgir Nora for det hun har gjort, forstår hun hvor overfladisk forholdet deres egentlig er. De har aldri hatt en alvorlig samtale sammen, uten at Helmer har kalt Nora for lerkefugl, sangfugl eller ekorn.
    De konsekvensene jeg tror Nora får for valget hun tar er at hun kanskje klarer å bli kjent med seg selv, uten masken på for første gang i sitt liv. Samtidig tror jeg hun kan bli utrolig ensom. Kanskje lengter hun tilbake til familienm sin, kanskje er det ikke så ille å leve i et dukkehjem likevel?
    Det som kan hindre oss i å gjøre det vi aller mest har lyst til kan være frykt for hvilke konsekvenser vi kan få, frykt for hva andre tenker og mener.
    Det er helt sikkert utrolig mange som i dag tar på ulike masker, spiller ulike roller. De vil være som andre, ikke skille seg ut fra mengden, kanskje. De vil at alt skal se perfekt ut, hvertfall på utsiden. De ser opp til andre, og vil være som dem. De putter heller en maske på og lever i et skuespill hvor alt er fryd og gammen, mens de på innsiden ikke har det så bra.
    Jeg tror at de aller fleste som lever et slikt liv en eller annen gang får behov for å legge bort masken, og vise verden hvem de egentlig er. Akkurat slik som Nora fikk behov for. Kanskje tar det lang tid, men ved en eller annen situasjon åpnes øynene og man forstår at det bare er en ting å gjøre. Finne ut av hvem du er, og leve etter det.

    SvarSlett
  3. Kristoffer Ottesen26. januar 2011 kl. 05:26

    Hva er det som utløser Noras gryende forvandling, og hvilke konsekvenser tror dere valget Nora tar kan få?
    I stykket vi så i går kom det ganske tydelig fram hvorfor Nora plutselig forandret seg og ville separeres fra Torvald. Torvald sa tidligere i stykket at han skulle ønsket at noe forferdelig skjedde med Nora slik at han kunne gripe inn og ofre seg selv for å redde henne. Dette var den typen mann Nora hadde vært gift med i åtte år. En som ville gjort alt for henne, men dette viste seg i å ikke stemme. Når Torvald fant ut av hva Nora hadde gjort tenkte han mer på seg selv enn å skåne henne fra det forferdelige som kunne skje. Denne hendelsen resulterte i at Nora fikk en åpenbaring om at hun ikke var gift med den mannen hun trodde. Det valget hun tok når hun forlot Torvald og ungene sine vil det komme konsekvenser av. Om hun kommer tilbake om 5 år for å ta vare på barna sine så er jo ikke dette noe ungene selv vil. De vil alltid se på Nora som deres mor som forlot dem og faren deres fordi at hun måtte finne ut av seg selv å få en pause.

    Hvilke plikter har vi mot oss selv? Hva hindrer oss i å gjøre det vi aller mest har lyst til? Er det mange i dag som tar på seg ulike masker, spiller ulike roller for å tekkes andre?
    I dagens samfunn er det slik at mennesker gjør som regel det som er lettest for dem selv. Dette er en av grunnene til at menneker i dag ikke alltid gjør det de aller mest har lyst til å gjøre. Jeg vil tro at de aller fleste tar på seg en falsk maske en eller annen gang i løpet av dagen for å tilfredstille alle. Det er ingen som har lyst på uenigheter og uro i hverdagen.

    SvarSlett
  4. Det som utløser Noras gryende forvandling er at hennes store mørke hemmelighet som hun har holdt skjult, kommer frem. Hun håper at Torvald vil beskytte henne, og skjønne hvorfor hun gjorde det. Det går opp for henne at han ville ikke ofret seg for henne. Og innser at hun har levd som en nikkedukke hele livet.

    Hun bestemmer seg for å flytte fra Torvald og barna.

    Hva er det som utløser Noras gryende forvandling, og hvilke konsekvenser tror dere valget Nora tar kan få?

    Vi har plikt mot oss selv å leve livet på den måten vi selv vil. Å ta egne valg. Forventninger som andre har til oss, og venner, familie og kjærlighet kan hindre oss i å gjøre det vi aller mest har lyst til.

    Det kan være mange i dag som tar på seg ulike masker, og oppfører seg forskjellig etter hvem de er med. Og som spiller en rolle, for å tekkes noen andre.

    SvarSlett
  5. Det som får Nora til å forandres, er at hun får se en ny side av Torvald etter han har fått vite om Noras mørke hemmelighet. Han reagerte ikke på den måten hun trudde han skulle reagere på. Han tenkte på hans egne konsekvenser og ikke på hennes.
    Valget til Nora var å forlate mannen. Konsekvensene var at hun ikke får møte barna sine mer. Hun mente hun måtte prøve å oppdra seg selv til å bli et bedre menneske. Før hun kunne oppdra sine egne tre barn.

    Pliktene vi har mot oss selv er å gjøre oss selv og de menneskene vi har rundt oss så lykkelig som mulig.
    Det var nettopp dette Nora prøvde å gjøre for Torvald Helmer. Hun skulte en hemmelighet for å redde sin egen mann.
    Det som hindrer oss i å gjøre det vi har mest lyst til er frykt. Frykt for hva andre vil tenke/mene om oss, og frykt for konsekvensene.
    Jeg tror det er mange i dagens samfunn som tar på seg en maske, en slik maske som Nora Helmer bar. Folk bærer denne på grunn av frykten for å ikke passe inn i dagens samfunn.

    SvarSlett
  6. Det som utløser Noras gryende forvandling er når hun får vite hvilke konskvenser hun får av at hun har tatt opp et lån ulovlig. Hun forfalsketunderskriften til sin far. Noe som er veldig alvorlig, og noe som ikke ble akseptert på denne tiden. Kvinner skulle ikke ta opp lån. I tillegg forteller Torvald en historie om Krokstad som hadde forfalsket underskrifter. Og at dette var svært alvorlig, det var noe hun aldri måtte finne på å lyve om. Men det var jo akkurat det Nora gjør bak ryggen på Torvald. Konsekvensene av valget til Nora er at hun ikke blir Torvalds glade sangfugl lengre. Hun finner seg selv, og er ikke lengre familiens lekedukke. Samtidlig som det ikke bare gir konsekvenser for Nora, får det også konsekvenser for både Torvald og ungene.

    Som oftest er det redselen eller angsten som stopper oss til å gjøre ting vi har mest lyst til. Samtidlig kan det være ytre faktorer også, som f.eks økonomi. Eller rett og slett råd fra venner og familie som enten gir deg en puff til å gå for det, eller får deg til å tenke over det valget du vil ta.
    Men det kommer an på hva det er vi har lyst til. Noen ønsker kan være store, andre små.
    Det er i dag fortsatt mennesker som tar på seg ulike masker for å trekkes andre. Mange ønsker å være lik sine forbilder, fordi de blir likt godt. Hvis de prøver å være som en annen person, blir man jo falsk. Det er bedre å være den man er, enn å prøve og bli noen andre enn seg selv. Man skal bli godtatt for hvordan man er, og ikke den falske "jeg" som man kanskje ønsker å være.

    SvarSlett
  7. Noras gryende forvandling som vi var vitner til mot slutten av stykket ble utløst av at Nora føler at hun lever i en fremmed og uklar verden. Hun har levd som en dukke i sitt overfladiske forhold med sinn mann Torvald. Nora bestemmer seg dermed for at hun vil forandre seg selv og oppdra seg til å bli en selvstendig kvinne som kan stå på egne ben i dette samfunnet. Hun tar et valg om å flytte fra sin mann Torvald Helmer og sine tre barn - nettopp for å forandre seg selv fra den dukken hun hadde vært gjennom hele sitt ekteskap, til å bli et nytt, verdig menneske.

    Konsekvensene som Nora får ved å flytte fra familien og hjemmet, for å ta opp kampen mot seg selv og sin tilværelse, tror jeg fikk konsekvenser i form av psykiske problemer ved det å være ensom og uvitende etter å mer eller mindre ha flyktet fra sine kjære og sitt eget hjem.

    Vi som lever i dag har i likhet med Nora en rekke plikter mot oss selv. Det å være skapende vesener, verdige mennesker, selvstendige og omsorgsfulle, vil jeg si er "normer" vi har ovenfor oss selv, samtidig som de rundt oss også forlanger at du oppfyller. Å spre lykke og gjøre våre kjære lykkelige er også en plikt man har som ansvarsfulle og omsorgsfulle mennesker. Nettopp dette beviste Nora gjennom å ta opp et lån for å gjøre mannen sin godt.

    Det som ofte hindrer oss i å gjøre det vi har aller mest lyst til er ikke sjeldent tanken på hva andre skal synes om det.

    SvarSlett
  8. Noras gryende forvandling utløses i det hun finner ut at Torvald ikke ville ofret seg for henne, slik hun trodde hun var villig til å ofre seg for han. Hun har levd i et falskt dukkehjem. Valget Nora tar fikk nok store konsekvenser, både for henne selv og familien hun forlater. For sin egen del tror jeg det resulterte det i angst og ensomhet, noe som bidro til psyksiske problemer. Hennes familie ville nok også bli påvirket av hennes valg. De ble forlatt av sin mor, og opplevde kanskje en grusom sorg pga. morsrolle svikt. Hun ble også uthengt i media som en "gal" kvinne som hadde misbrukt sin far, familie og lånesystemet. Hadde Nora levd i 2011 ville nok samfunnet reagert på en helt annen måte, men sorgen hun etterlot sin familie etter å ha sviktet dem totalt ville nok vært den samme også i 2011.

    Som individer har vi plikter ovenfor selv. Vi har plikt til å føle oss trygge, respekterte, vellykket og enestående. Vi har også en plikt til å føle utvikling og at vi får ytre våre meninger. For å leve opp til disse pliktene er det viktig at man har "kontakt" med seg selv på det mentale planet, så dette vil jeg si at også er en plikt. Man må vite hva man selv vil med sitt eget liv!
    "You are the master of your own destiny" -Neil Somerville

    I dagenssamfunn tenker de aller fleste konsekvenser. Dette tror jeg hindrer oss i å gjøre akuratt det vi selv vil. Hva skjer hvis jeg gjør det? Hvem blir påvirket? Hvordan vil folket og samfunnet reagere? Hva vil folk si? Alle disse konsekvenstankene er med å påvirker våre valg og handlinger, noe som i og for seg er positivt. Man må jo se litt lengere enn sin egen nesetipp. Likevel tror jeg dette ofte er en større hindring enn en fordel for oss i dagenssamfunn.

    Jeg tror nok det er mange også i dag som lever med masker. Dette er vel først fremst pga. angst for å ikke passe inn i mengden. Samtidig er det mange som kler på seg masker for å skille seg ut. På noen felt kan det være en fordel å skille seg ut, men det er aldri smart å utgi seg for å være noen andre enn man egentlig er.

    Så moralen er at man har mange plikter ovenfor seg selv, og man må selv styre sitt eget liv. Dette klarer man ikke hvis man legger på seg en maske, og utgir seg for å være noen andre.

    XOXO Nora-lover

    SvarSlett
  9. Det som utløser Noras gryende forvandling er at hennes hemmelighet om hennes forfalskning av lånepapiret for å redde Torvalds helse. Etter vært kommer frem. Hun håper at Torvald vil beskytte henne, og skjønne hvorfor hun gjorde det. Det går opp for henne at han ville ikke ofret seg for henne. Og innser at hun har levd som en dukke hele livet.

    Hun bestemmer seg for å flytte fra Torvald og barna. Hun føler at hun blir styr av alle andre, og trenger å finne seg selv.

    Hva er det som utløser Noras gryende forvandling, og hvilke konsekvenser tror dere valget Nora tar kan få?

    Vi har plikt mot oss selv å leve livet på den måten vi selv vil. Å ta egne valg. Forventninger som andre har til oss, og venner, familie og kjærlighet kan hindre oss i å gjøre det vi aller mest har lyst til.

    Det kan være mange i dag som tar på seg ulike masker, og oppfører seg forskjellig etter hvem de er med. Og som spiller en rolle, for å tekkes noen andre.

    SvarSlett
  10. Det som hun utløser Noras forandring er når hun finner ut at hennes mann ikke er den hun trodde han var. Hun har hele tiden levd i den tro at "så lenge tanken er god, er alt godt", og trodd at mannen tenkte likedan som henne. Etter å lenge ha bekymret seg for at Torvald skulle "ofre seg" og bekymre seg for henne når hemmeligheten avsløres, blir hun overrasket når han istedet blir rasende og kun tenker på seg selv. Hun innser at han ikke ville ofret livet sitt for henne, slik som han har pleid å sagt. Dette endrer hennes livssyn og syn på mannen, og får henne til å innse at hun ikke lenger kan leve i en "fantasiverden", slik som hun har gjort.

    Med tanke på tiden hun levde i kan dette valget få store konsekvenser. Uten en mann vil hun få problemer med å forsørge seg selv. I tillegg kan det ryktet hun har på seg gjøre det vanskelig å skaffe seg jobb, og han har dessuten lite jobberfaring.

    Jeg mener vi har som plikt å lære å kjenne oss selv, og å trives med den personen vi er. Dette må man noengang gjøre alene, og det er da viktig at personer rundt godtar dette. Dine nærmeste kan noen ganger hindre deg i å gjøre det du har mest lyst til, selv om det ikke burde være slik. Du har en plikt til å stille opp for andre, hvis du samtidig passer på deg selv, mener jeg.

    Det er uten tvil mange i dag som tar på seg ulike masker utifra hvem de er med. Dette kan være både positivt og negativt. En skal selvfølgelig være seg selv, og andre skal godta det. Men noen ganger kan det være lurt å oppføre seg forskjellig utifra hvem du er med. En bør forholde seg til ulike personligheter med ulik oppførsel. Dette fordi en usikker person f eks vil kunne bli såret hvis du "tuller" med vedkommende, selv om du pleier å gjøre det samme med andre. Jeg synes uansett det er viktig å kunne være seg selv sammen med de som står deg nærmest.

    SvarSlett
  11. BBB

    Det som utløser Noras gryende forvandling er at hun skjønner at hennes mann ikke er som hun hadde tenkt og forestilt seg. Nora hadde forfalsket underskriften til sin far for å ta opp lån for å få orden på Torvalds helse. Når dette kommer ut, blir Torvald rasende og det eneste han tenker på er seg selv og hvordan dette går utover han. Dette hadde ikke Nora sett for seg, hun hadde trodd at Torvald skulle hjelpe henne å fortå hvorfor hun gjorde dette. Hun gjorde jo bare dette for å hjelpe Torvald. Etter denne episoden skjønner Nora at hun har levd som ei dukke hele livet.

    Valget Nora gjorde fikk sikkert mange konsekvenser på den tiden, fordi det var mannen som skulle forsørge barn og kone. Konene hadde ikke noe med økonomien å gjøre. Så hun fikk det sikkert vaskelig å forsørge seg selv, I tilegg fikk hun sikkert et rykte på seg som ikke var så bra i en jobbsammenheng.


    Vi har mange plikter mot oss selv, som å kjenne deg selv som hvem du egentlig er. Man må være fornøyd med den personen man er, ikke hvilken person de andre vil at du skal være. Vi må ta egene valg som er best for oss selv og ikke for andre. De som kan hindre oss i det vi har mest lyst til er folk rundt deg som spiller en viktig rolle i ditt liv, å som kan ha både dårlig og god innvirkning på hva som er rett for deg. Men det er ikke bare andre personer som kan hindre oss, det kan rett å slett være deg selv.

    Jeg tror nok at mage tar på seg ulike masker for de ikke tørr å være seg selv. De er redd for hva folk skal si om de hvis de er seg selv. Så mange tar på seg ei maske for å ikke tekkes andre. Mange er redde for at de ikke skal passe inn i mengen, så da er det mye lettere å bare ta på seg ei maske å være som de andre. Men det er aldri smart å oppføre seg som ei/en du ikke er.

    SvarSlett
  12. Noras grynende forvanding utløser fordi hun oppdager at Thorvald ikke er den mannen hun hadde forestilt seg. Hun sier selv at etter et åtte år langs ekteskap, hadde de aldri snakket slik til hverandre som de gjorde da Thorvald oppdaget hva Nora hadde gjort bak hans rygg.

    Nora får sikker problemer med å klare seg økonomisk, nå som hun er alene, og rykter kommer til å spres raskt, slik at hun kommer vell til å få vanskeligheter med å få seg jobb eller å ha et sted å bo.

    Våre egne pliker er å vite hvem man selv er, og tørre å vise seg frem. Man må kunne hjelpe andre om andre trenger hjelp. Mange er egoistiske og bryr seg for mye om seg selv. Vi alle brude "Pay it forward" (en film) slik at man burde vise at man tørr å bry seg, og det å stå fram som det mennesket man er.

    Det som hindrer oss i å gjøre det vi mest har lyst til er vell å gjøre ting som ikke andre tørr, ved å stikke seg ut, vise at man kan stå på egne ben. mange gjemmer seg i en gjeng, eller ved å skjule sitt sanne jeg.
    Ja, det er mange som har "masker" den dag i dag, fordi de ikke tør å være seg selv. redd for å bli misslikt, eller å bli sett stygt på. Selv om din beste venn har en sterk mening om en sak, betyr det ikke at du må ha den samme meningen, men det er lett å skyve sin mening bort, så "menge" seg i gjengen slik at man blir godt likt at alle... Om du skjuler ditt sanne jeg, får du svi for det en dag, tro det eller ei.Det kan gå så lang at du etterhvet lurer på hvem du egentlig er, noe som hvertfall ikke er bra.

    SvarSlett
  13. Kunne du/dere ha skrevet litt om kvinnerollen i "et dukkehjem", sett inn i historisk sammenheng? Litt mer om hvordan Nora blir undertrykt, på en måte? Holder på med særemne om nettopp dette, og sliter litt med å komme i gang. Noen tips hadde vert supert!

    SvarSlett
  14. Hei alle sammen, jeg vant lotteriet på $ 528,8 (Five Hundred Twenty Eight Million Åtte hundre tusen dollar) for to uker siden i Jackpot fra 38 lotteri spill nå jeg har min bil og en huset.Jeg ble introdusert til en spell caster kalt Dr EBORE en måneder siden av en kollega som han hjalp til med lotteri og ekteskap problemer. Alt det han sa og hva han lovet å gjøre egentlig happened.I antar aldri trodd på magi eller trolldom fordi jeg trodde de var for det meste scam handlinger eller luringer før jeg møtte ham, forandret alt, det finnes, men bare i de rette hender og med det alt er possible.I ikke vet hvordan du skal betale ham for dette, men jeg håper virkelig jeg kan gjøre noe viktig og spesiell for ham ved å fortelle verden om hvordan jeg ble rik nå med sin magi lotteri spell, han god i kjærlighet spell , få din ex tilbake, HIV stave, graviditet spell Og andre spell hvis du har behov for hjelp kontakt ham her .. (SECRETTOSOLUTION@GMAIL.COM) .. Hans nettsted er. dreboresolutionhome.webs.com

    SvarSlett
  15. STÅR DU TIL NOE Vanskeligheter i livet og vil ha en varig løsning KONTAKT DR AJAYI HAN ER EN KRAFTIG STAVING CASTER PÅ Viber Eller WhatsApp: +2347084887094 eller E-post: drajayi1990@gmail.com

    Mannen min planla å skille meg og sa at han var lei av fagforeningen vår, jeg ble overrasket fordi dette kom plutselig og instinktet mitt fortalte meg at det gikk galt, jeg fant senere ut at mannen min hadde en kvinne utenfor, jeg spurte ham om det , han ble veldig sint og sa at det er derfor han vil at vi skal skilles, han dro hjemmefra i 6 måneder da jeg så kontakten til dr. Ajayi, stavemekeren, en kvinne forklarte hvordan hun var i stand til å bli gravid og få et eget barn med urtemedisin etter 9 års ekteskap, tok jeg kontakten hans og forklarte situasjonen min med mannen min, han fortalte meg at mannen min ble manipulert av mørk kraft, han fortalte meg noen ting å gjøre og utføre en trollformel for meg, etter syv dager etter magi kom mannen min hjem og rev skilsmisseapparatet, vi lever lykkelig nå takket være Dr. Ajayi. Ikke skam deg over problemene dine, søk hjelp og få det løst.

    SvarSlett
  16. Sterk og kraftig kjærlighetsform for å vinne eksen tilbake.

    Jeg har bestemt meg for at jeg skal bruke hele dagen på internett bare for å være sikker på at mange mennesker kan lese dette vitnesbyrdet mitt om Lord Sea som er en kraftig trylleformler fra Afrika. Etter å ha blitt forlatt av kjæresten min ble jeg så ensom og jeg bestemte meg for å gå gjennom nettet for noen forholdstips, jeg visste aldri at dette var veikartet som vil sikre kjæresten min tilbake. Etter å ha lest mange tips om hvordan jeg kan gjenopprette forholdet mitt på en bedre måte, oppdaget jeg at SEA MASTER har mange anbefalinger enn andre stavekontrollere, så med dette bestemte jeg meg for at SEA MASTER var den rette personen for jobben , Og jeg kontaktet den store SEA MASTER gjennom detaljene hans som jeg så på internett, og jeg var så glad at jeg valgte å jobbe med den store SEA MASTER fordi arbeidet hans var 100% perfekt og trylleformularet brakte kjæresten min tilbake til meg raskt lettelse du kan også kontakte ham for hjelp nå e-post .. seawaydr22@gmail.com whatsApp-nummer +2348158911896

    SvarSlett
  17. Mannen min forlot meg for en annen kvinne, og jeg ble stående i mørket. Det skjedde så fort og i løpet av noen dager snudde livet mitt opp ned. Han dumpet meg etter 3 år uten ord. Jeg kontakter Dr Ilekhojie via e-posten hans, og han lovet å utføre et forsoningsritual for å hjelpe oss å komme sammen igjen. På mindre enn 48 timer etter at han utførte ritualet sitt, begynte mannen min å teste meg igjen og følte seg forferdelig for det han nettopp har utsatt meg for. Han sa at jeg var den viktigste personen i livet hans, og han vet det nå. Ekteskapet vårt er nå sterkt og stabilt. Takk doktor for forsoningsritualet du gjorde for meg. Du er Gud sendt for å gjenopprette ødelagt ekteskap. Jeg anbefaler oppriktig Dr Ilekhojie til alle med et ødelagt ekteskap eller forholdsproblemer. Hans e-post: gethelp05@gmail.com

    SvarSlett
  18. Jeg er så glad for at mitt ødelagte ekteskap har blitt gjenopprettet. Vi har nylig gjort opp, selv om det var vanskelig. Det har gått mer enn en måned nå, og alt føles som om det er tilbake til det normale. Han har begynt å behandle meg bedre, og det har vært en helbredelsesprosess for oss begge. Marerittet som hadde vart i nesten fem år før vi slo opp, er endelig over. Det er som om vi ble forelsket på nytt. Vi har begge lagt fortiden bak oss og prøver å gå videre, og for første gang på lenge ser fremtiden mye lysere ut. Jeg kan ikke uttrykke med ord hvor takknemlig jeg er DR WALE! Det er som om vi endelig har gjenoppdaget de tingene om hverandre som gjorde at vi ble forelsket i utgangspunktet. All bekymring og stress har rett og slett forsvunnet. Takk, DR WALE, for at du reddet mitt ødelagte ekteskap og brakte mannen min tilbake til meg. Jeg og mannen min bor lykkelig sammen igjen. Alt takket være DR WALE Hvis du har problemer, kontakt DR WALE nå og jeg garanterer deg at han vil hjelpe deg. kontakt ham gjennom: WhatsApp/Viber: +2347054019402 ELLER E-post: drwalespellhome@gmail.com

    SvarSlett
  19. Jeg har funnet en guddommelig hjelper som er veldig ekte, ærlig og gjør det han sier han vil gjøre, det tok noen dager før trolldommen min kom frem i lyset og resultatene er fantastiske ... velsigne deg og Guds bevart deg trygg og frisk . Jeg fikk tilbake eksen min ved hjelp av Dr Ilekhojie. Hele mitt liv har jeg aldri sett noe sånt som dette, jeg føler meg veldig glad og tilfreds med at jeg tok den riktige avgjørelsen. Det er så ekte og mektig!! Whatsapp ham direkte +2348147400259). Hvis du vil ha ubetinget kjærlighet, må du gi deg selv fullstendig. Kjærlighet er en forpliktelse, ikke en følelse. Kjenn forskjellen. Forhold krever seriøst engasjement som de fleste ikke har. Ekteskap er enda vanskeligere, og de fleste er ikke i stand til å håndtere ansvaret for å være lojale, trofaste, engasjerte og hengivne til din ektefelle og livet ditt sammen fordi det er din prioritet og ingenting annet betyr noe. Ta kontakt med Dr Ilekhojie og finn løsninger på ekteskaps- eller forholdsproblemer E-post: gethelp05@gmail.com

    SvarSlett
  20. DU TRENGER SNART EN EKTE KJÆRLIGHETSSTAVERING FOR Å HJELPE DEG Å TA TILBAKE DIN EKS-ELSKE OG GJENNOMFØRE EKTESKAPET DITT

    Jeg ønsker å vitne for allmennheten om hvordan forholdet mitt ble gjenopprettet av Dr WALEs store makt etter tre måneder med ensomhet, min ekskjæreste ringte meg etter kontakten med Dr WALE at han vil at vi skal komme tilbake og starte en god hjemme, nå er vi lykkelig sammen igjen som kjærester. Alt takket være Dr WALE som gjorde en kjærlighetsform for meg for at min eks-kjæreste skulle komme hjem. Jeg vil fortsette å dele dette til folk som også trenger hjelp ser dette for hans fantastiske hjelp. Du kan kontakte ham via WhatsApp/Viber: +2347054019402 ELLER E-post: drwalespellhome@gmail.com

    SvarSlett
  21. Jeg giftet meg med skolekjæresten min, vi har begge to barn sammen. vi levde fint ikke før stemoren hans kom på besøk til oss. etter en uke hun dro, begynte mannen min å ha en morsom oppførsel mot meg. Jeg ble sjokkert og overrasket fordi jeg aldri visste hva jeg gjorde galt. han fortalte meg at han avslutter ekteskapet vårt, og han vil også ta barna med seg. fordi jeg visste at mannen min ikke var denne typen mann med dårlig hjerte, måtte jeg bare se etter en løsning i tide. det var slik jeg kom over DR WALE så mange gode vitnesbyrd om ham. så jeg kontaktet ham fortalte ham alt som foregikk med meg. DR WALE fortalte meg at han ville forberede en trolldom for meg, og han ba meg få noen ting som jeg betalte for dem. etter at han hadde trollbundet meg, viste han seg at stemoren min sto bak alt som har skjedd i ekteskapet vårt. hun gjorde en spell for atskilt jeg og mannen min, mannen min stemor er nå i skam. alt takket være DR WALE som kom til rett tid for å hjelpe meg ut av dette rotet. DR WALE er en god mann med sine ord. du også kan kontakte ham, og han vil bringe din lykke tilbake. WhatsApp/Viber +2347054019402 ELLER drwalespellhome@gmail.com

    SvarSlett
  22. Jeg er fornøyd med hvordan jeg stolte på at Dr Ilekhojie hentet min eksmann tilbake etter nesten et år med separasjon. Før jeg møtte Dr Ilekhojie, søkte jeg på mange nettsteder på jakt etter måter å få min eksmann tilbake etter at han ba om å skilles fra meg uten noen grunn. Jeg var knust, men Dr Ilekhojie ga meg håp og forsikring om at han vil bli brakt tilbake til meg. Etter at han hadde gjort forsoningsformelen, ringte mannen min etter to dager og ba om å få komme hjem til meg og våre fire barn. Dagen etter kom han hjem og jeg var veldig glad for å møte ham igjen. Jeg bruker denne måten å sette pris på Dr Ilekhojie for det han gjorde for meg og for å hjelpe så mange andre mennesker. Jeg forlater kontakten hans slik at du kan ta kontakt med ham hvis du har lignende problemer. Whatsapp +2348147400259 og e-post: gethelp05@gmail.com

    SvarSlett
  23. Jeg er her også og setter pris på det gode arbeidet til DR WALE. Da jeg trodde det var over i livet mitt, var det da denne flotte mannen kalt DR WALE kom meg til unnsetning. Jeg hadde alvorlige problemer med mannen min, at han sender inn et skilsmissebrev som forteller meg at han vil skilles fra meg. Det gjør at jeg mister litt fokus på arbeidsplassen min, noe som gjorde at sjefen min ga meg et sparkebrev, og det blir verre for meg. Ikke før denne dagen fortalte en god venn av meg hvordan DR WALE hjalp henne med problemet hennes. Så jeg tok motet til å kontakte DR WALE og fortalte ham alt. Alt han gjorde for meg var at han trollbandt meg som gjorde at mannen min aldri ble skilt fra meg igjen, og sjefen min på jobben ringte meg tilbake for å begynne å jobbe igjen. nå lever jeg og mannen min lykkelig sammen. Du kan kontakte DR WALE på WhatsApp/Viber +2347054019402 ELLER
    drwalespellhome@gmail.com

    SvarSlett
  24. Mannen min pakket ut av huset for å bo sammen med en annen dame han møtte på nettet, og han sendte meg skilsmissepapirer. Jeg ønsket ikke skilsmisse på grunn av kjærligheten jeg har til mannen min, jeg vil ikke at familien min skal gå i stykker. Jeg mistenkte at kvinnen brukte en trolldom for å binde mannen min slik at han ikke kan komme tilbake til familien sin. Jeg lette etter tips om hvordan jeg kan vinne mannen min tilbake, og jeg kommer over en kommentar som sier at DR WALE hjalp henne med å få mannen tilbake etter flere måneders samlivsbrudd, og jeg tok WhatsApp-nummeret til DR WALE som var til stede på kommentaren og WhatsApp +2347054019402 ham om problemet mitt, og han svarte meg og hjelpe meg med å gjenopprette mannen min innen en uke, og akkurat nå er mannen min tilbake hos meg, og han er enda mer kjærlig og omsorgsfull. Du kan også kontakte DR WALE for å få hjelp på WhatsApp/Viber: +2347054019402 eller e-post: drwalespellhome@gmail.com DR WALE er den rette personen å kontakte om forholdet ditt eller ekteskapsproblemer, og han vil hjelpe deg med å få tilbake eksen din, og jeg er veldig glad for å vitne om hans gode arbeid

    SvarSlett
  25. Jeg kontaktet Dr Ilekhojie for å hjelpe meg med å gjenopprette ekteskapet mitt. Etter 2 år med skilt, elsket jeg fortsatt mannen min og ville ha ham tilbake. Mannen min skilte seg fra meg fordi han møtte en yngre kvinne på jobben. Etter 17 års ekteskap kunne jeg ikke gi mannen min et barn, og selv om det ikke var min feil, satte jeg pris på ham fordi han var tålmodig med meg i mange år. Jeg forklarte alle problemene mine til Dr Ilekhojie, og han lovet å hjelpe meg hvis jeg er seriøs og villig til å stole på ham. Bare innen 72 timer kjørte mannen min milevis til huset vårt og spurte om vi kunne jobbe oss sammen igjen og forsone oss. Han forklarte meg hvor elendig han har vært de siste årene og ba om å få flytte hjem igjen. Dr Ilekhojie ga meg også urter for fruktbarhet, og nå er ekteskapet mitt tilbake og jeg bekreftet at jeg allerede er 18 uker gravid. Kontakt hans e-post: gethelp05@gmail.com eller hans whatsapp-kontakt: +2348147400259

    SvarSlett
  26. Hei seere på nettet, jeg er her for å dele mitt vitnesbyrd om hvordan jeg ble hjulpet til å få min kone tilbake. Jeg var en juks og min kone tok meg flere ganger. Jeg prøvde å fikse meg selv og hver gang endte jeg opp med å jukse om og om igjen. Jeg skjønte vel ikke hva hun betydde for meg før hun hadde forlatt meg alene. Jeg begynte å finne en måte å få henne tilbake på, men ingenting ser ut til å fungere perfekt før jeg kom over en artikkel om DR WALE som hjalp mange mennesker globalt med å få tilbake forholdet. Jeg tok kontakt med ham på WhatsApp-nummeret hans via +2347054019402, og han forsikret meg om at min kone vil komme tilbake til meg innen noen uker med hans kraftige magi, og jeg betalte noen euro for materialene som trengs for arbeidet. Overraskende nok kom min kone hjem etter noen uker og sa at hun fortsatt elsker meg, og jeg sverget å aldri være utro mot henne lenger. Alt takket være DR WALE. WhatsApp/Viber: +2347054019402 eller drwalespellhome@gmail.com

    SvarSlett
  27. EN FLOTT SPILLER DR WALE SOM HJELPER MEG TA TILBAKE MIN EKS-KJÆREST.
    Er så glad for å vitne om en flott trylleformler som hjalp meg da alt håp var ute for at jeg skulle forene meg med min ekskjæreste som jeg elsker så høyt. Jeg hadde en kjæreste som elsker meg så høyt, men noe forferdelig skjedde med forholdet vårt en ettermiddag da venninnen hennes som alltid prøvde å komme til meg prøvde å tvinge meg til å elske med henne bare fordi hun var sjalu på venninnen sin at jeg datet og på scenen gikk kjæresten min bare inn og hun trodde vi hadde noe spesielt å gjøre sammen, jeg prøvde å forklare ting til henne at vennen hennes alltid har sagt til henne at vennen hennes alltid vil gjøre dette med meg, men jeg har ikke alltid lyst til henne. fiender til hverandre, men hun trodde meg aldri. Hun slo opp med meg og jeg prøvde ganger uten tall for å få henne til å tro meg, men hun trodde meg aldri før jeg en dag hørte om DR WALE og jeg WHATSAPP ham og han svarte meg så vennlig og hjalp meg med å få tilbake det vakre forholdet mitt som allerede var borte i to måneder. WhatsApp/Viber: +2347054019402 eller
    Send ham en e-post på: drwalespellhome@gmail.com

    SvarSlett
  28. Dette er fantastisk!

    Mannen min er endelig tilbake til meg med så mye kjærlighet og respekt enn jeg noen gang hadde forventet. Med hjelp fra Dr Ilekhojie og forsoningsritualet fra hans forfedre, er mannen min tilbake etter så mange måneder med å ha bedt om skilsmisse. Først da vennen min ba meg kontakte Dr Ilekhojie for å få hjelp, trodde jeg at det ikke kom til å ende bra fordi jeg aldri trodde han kunne hjelpe etter å ha tapt penger med tidligere. Han forklarte meg tydelig og sørget også for at alt ble gjort fredelig og raskt. I løpet av nøyaktig 3 dager etter forsoningsritualet kom mannen min, som ikke har besvart telefonene mine på flere måneder, innom huset og ba oss om å avbryte skilsmisseplanene og bli en lykkelig familie igjen. Det har gått 2 måneder nå og ting blir bedre for hver dag som går. Takk Dr Ilekhojie for hjelpen. Du kan også få hjelp med ham. Telefonnummer/Whatsapp +2348147400259 eller e-post: gethelp05@gmail.com

    SvarSlett
  29. Jeg tok nesten livet mitt på grunn av mannen min som forlot meg og sluttet å ringe. Han sa at han ikke elsker meg lenger, jeg prøvde å tigge ham, men han vil ikke svare meg før vi hadde en kamp og slo opp i seks måneder, etter det innser jeg at jeg ikke kan dra uten ham. Jeg prøvde alt mulig for å få ham tilbake, men mislyktes. inntil jeg kom over denne mannen som heter DR WALE på nettet, kontaktet jeg ham og fortalte ham alt som har skjedd mellom meg og mannen min før vi skilte oss. Han spurte meg ikke så frykte at alt skal bli bra igjen. han ba meg betale for gjenstander som han ville brukt til å forberede kjærlighetsformularet for meg, og jeg betalte og fulgte alle råd og instruksjoner han ga meg. Etter å ha hjulpet meg med en kjærlighetsform, og se, kom mannen min tilbake innen en uke. ba meg om tilgivelse, jeg ble så overrasket over at trollformler som DR WALE fortsatt eksisterer. Hvis noen her trenger litt hjelp, med all oppriktighet, kontakt DR WALE i dag via WhatsApp/Viber: +2347054019402 eller e-post: drwalespellhome@gmail.com
    Du er faktisk den beste DR WALE takk for at du gjorde hjemmet mitt til et lykkelig hjem igjen. Jeg kan aldri slutte å snakke om deg sir. han er virkelig en flott mann, du kan kontakte ham for løsning for alle slags problemer som
    (én) lotteriformidling
    (to) eks tilbake
    (tre) bli gravid
    (fire) kur for enhver form for sykdom, sykdom og infeksjon
    Og mange andre kontakter denne flotte mannen i dag og får din
    Problemer løst 100%

    SvarSlett
  30. Et fantastisk vitnesbyrd om en trolldomsleder som brakte mannen min tilbake til meg. Jeg er lykkelig gift med en nydelig og omsorgsfull mann med to barn. Et veldig stort problem oppsto i familien min for syv måneder siden, mellom meg og mannen min. så forferdelig at han tok saken til retten for skilsmisse. han sa at han aldri ville bo hos meg igjen og at han ikke elsket meg lenger. Så han pakket ut av huset og fikk meg og barna mine til å gå gjennom sterke smerter. Jeg prøvde alle mine midler for å få ham tilbake, etter mye tigging, men til ingen nytte, og han bekreftet at han har tatt sin avgjørelse, og at han aldri ønsket å se meg igjen. Så en kveld, da jeg kom tilbake fra jobb, møtte jeg en gammel venn av meg som spurte mannen min. Så jeg forklarte alt til henne, så hun fortalte meg at den eneste måten jeg kan få mannen min tilbake på er å besøke en tryllekunstner, for det var det hun også gjorde for å vinne tilbake elskeren sin. Så fulgte jeg rådene hennes og hun ga meg DR WALE WhatsApp-kontakt:+2347054019402. umiddelbart sendte jeg DR WALE en WhatsApp-melding og fortalte ham om alle smertene og problemene jeg står overfor. DR WALE fortalte meg at jeg ikke skulle gråte lenger, og at jeg bruker slappe av i tankene. Etter mye diskusjon med DR WALE betalte jeg for alt materiale og gjenstander som var nødvendig for å avgi trolldommen, og trolldomslederen forsikret meg om at jeg vil få mannen min tilbake om en ukes tid. For en fantastisk uttalelse!! Så han snakket med meg og fortalte meg alt jeg trengte å gjøre. Så neste uke var det så overraskende at mannen min som ikke ringte meg de siste syv månedene ringte meg for å informere meg om at han kom tilbake. Så utrolig!! Så det var slik han kom tilbake til huset med masse kjærlighet og glede, og han ba om unnskyldning for feilen og smerten han påførte meg og barna mine. Så fra den dagen var forholdet vårt nå sterkere enn hvordan det var før ved hjelp av DR WALE. Jeg vil råde deg til å kontakte DR WALE WhatsApp/Viber +2347054019402 eller e-post: drwalespellhome@gmail.com

    SvarSlett